Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ZELJE Z MESOM
1 glavica zelja, 600 g mesa, 8 žlic olja, 2 paradižnika, čebula, mleta paprika, pol kozarca kisa ali vina, sol poper. Meso narežemo na koščke in ga popražimo na maščobi. Dodamo nasekljano čebulo, mleto papriko in prelijemo z vrelo vodo. Pokrijemo in na majhnem ognju dušimo. Ko je meso na pol mehko, primešamo na rezance narezano zelje in dušimo do mehkega. Tik pred koncem dodamo še na kocke narezan zrel paradižnik ali malo paradižnikove mezge in vino ali kis. Tekočina se mora vsa pokuhati. Popramo. Kuhamo uro in pol.

ZELJNA JUHA
Zeljna glava, 5 krompirjev, 8 dag slanine, pol žlice moke, čebula, zelen peteršilj, kumina, sol poper.Zeljne liste operi, zreži na prst široke rezance in jih skuhaj v vreli slani vodi. Kuhane krompirje pretlači in zmešaj s krompirjevo vodo. Na zrezani slanini spraži narezano čebulo, dodaj moko in krompir ter odcejeno zelje. Soli, popraj, dodaj kumino in kuhaj 10 minut. Ko je jed kuhana, dodaj peteršilj.

>> več receptov

OGLEJTE SI NAŠ VIDEO POSNETEK “ZAJČJA DOBRAVA” (16 Mb)